Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Jejkowicach

Podprogram 2017 - efekty

Utworzono dnia 10.07.2018

PODPROGRAM 2017 – efekty

Ośrodek Pomocy Społecznej w Jejkowicach z terenu województwa Ślaskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Chorzowie realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

 Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

tłuszcze (olej rzepakowy), dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

Pomoc żywnościowa trafiła do 123 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Jejkowice.

Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 6.29883 ton żywności;

- 861 paczek żywnościowych;

- 0 posiłków;

 W ramach Podprogramu 2017 dla 17 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

• Ekonomiczne - 4 spotkań dla 17 uczestników

• Żywieniowe – 4 spotkań dla 17 uczestników

• Kulinarne - 4 spotkań dla 17 uczestników

• Niemarnowanie żywności - 4 spotkań dla 17 uczestników

Biuletyn Informacji Publicznej

Zegar

Kalendarz

Rok wcześniej Miesiąc wcześniej
Kwiecień 2024
Miesiąc później Rok później
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Imieniny